Občanské sdružení Čisté Šlapanice

Založili jsme občanské sdružení s názvem Čisté Šlapanice.

Charakteristika sdružení Čisté Šlapanice: Sdružení je dobrovolným, nevládním, neziskovým sdružením občanů, v němž se sdružili zastánci ochrany přírody a krajiny k aktivní činnosti na jejich ochranu, k popularizaci tohoto cíle a k poskytování obecně prospěšné činnosti v oblasti ochrany životního prostředí.

Formami činnosti sdružení jsou zejména:
a) praktická činnost ve spolupráci s orgány životního prostředí a jinými subjekty,
b) organizování kampaní a petičních akcí na ochranu přírody a životního prostředí,
c) pořádání vzdělávacích akcí (přednášky, semináře),
d) účast ve správních i jiných řízeních, při nichž mohou být dotčeny zájmy ochrany přírody a krajiny.

Nejbližším cílem našeho sdružení je upozornit na problematiku plánované lakovny Impact Industry, a to především v souvislosti s již existujícími zdroji znečištění v lokalitě Pod Žuráněm. Poukazujeme přitom na kumulaci zdrojů znečištění v této lokalitě a pro nás nepřípustnou blízkost obytné zástavby a škol.

V souvislosti s naší činností týkající se lakovny se objevila celá řada dlouhodobě neřešených otázek životního prostředí Šlapanic, ale také celá řada možností, jak naše životní prostředí postupně začít zlepšovat. Podstatné pro řešení situace Šlapanic a Bedřichovic však je opravdový zájem veřejnosti a rovněž opravdová (nikoliv jen deklarovaná) snaha Města zlepšit zhoršené životní prostředí Šlapanic.

Výbor sdružení
Předseda: Michaela Trněná
Místopředseda: Milan Pernica
Pokladník: Šárka Hloušková

Stanovy

Jak se stát členem